Humen Travel

LMBTQ turizmus

A nemzetközi statisztikák adatai alapján az LMBTQ közösség tagjai éves szinten az átlagnál többször utaznak külföldre, és utazásaik során 57 százalékkal többet költenek. Elsősorban a melegbarát úti célokat részesítik előnyben.

Utazási szokásaik három fő kategóriába sorolhatóak.

  • Hétvégi városnéző programok
  • Nyaralás
  • Gay pride és egyéb fesztiválokra történő utazás

Pink Budapest Guide

A Pink Budapest Guide Magyarország első LMBTQ témájú, ingyenes turisztikai kiadványa, továbbá négy nyelven üzemelő internetes portálja.

A budapesti terjesztésen felül a kiadvány elérhető Bécs, London, Berlin, Barcelona és Madrid városokban is. A hazai LMBTQ turizmus jelenleg kiaknázatlan területére lépve célunk népszerűsíteni, és a meleg utazók egyik kedvelt turistacélpontjává tenni Budapestet.

Nyomtatott formában évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) jelenik meg 15.000 példányban.

Megjelenés

Megjelenés

félévente (tavasszal és ősszel)

Méret

Méret

105×148 mm

Terjedelem

Terjedelem

44 oldal

Nyomtatott példányszám

Nyomtatott példányszám

15000 példány

Online is elérhető

Online is elérhető

igen

Nyelv

Nyelv

angol

pinkbud_17

Kattintson a címlapra a kiadvány online verziójának megtekintéséhez

Humen Travel különszám

A magyar LMBTQ közösség utazási szokásainál is a fenti trend figyelhető meg. A Budapestről induló légitársaságok hálózata nagyrészt lefedi a középtávú – átszállás nélküli – repülőjáratokkal (maximum 5-6 órás repülőút) az ezen desztinációkba történő utazást. Az LMBTQ emberek körében népszerű úti célok közé tartoznak Spanyolország (Barcelona, Sitges, Madrid, Kanári-szigetek, Ibiza, Torremolinos, Benidorm, stb.), Németország (Berlin, Hamburg, Köln, Düsseldorf, München), Málta, Portugália (Lisszabon, Portó), Izrael (Tel-Aviv), stb. népszerű melegbarát helyei.
Mivel jelenleg a hazai turizmusban a meleg turizmus nincs jelen, ezért a magyar utazóközönségnek túlnyomórészt egyénileg kell megoldani az utazását ezekre a desztinációkra, és megszerezni a szükséges információkat (melegbarát szállodák, specifikus programok és szórakozási lehetőségek).

Az idei évtől ezért a Humen Media Hungary egy teljesen új kiadvánnyal, a Humen Travel különszámmal jelentkezik, melynek megjelenése a Hungexpo Utazási kiállítással egy időben várható.

A kiadványban rendszerezve kerülnek összefoglalásra a különböző melegbarát desztinációk, az adott város vagy régió látnivalói, specifikus szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek, továbbá a gay pride és egyéb zenei fesztiválok.

Méret

Méret

165×235 mm

Terjedelem

Terjedelem

48 oldal

Nyomtatott példányszám

Nyomtatott példányszám

5000 példány

Online is elérhető

Online is elérhető

igen

Nyelv

Nyelv

magyar

Megjelenés:

Megjelenés:

2017. március 1.

travel_kulonszam_17

Kattintson a címlapra a kiadvány online verziójának megtekintéséhez